'Ik droom ervan om leraar te worden'

Memo Kara-Khalil (1986) kwam ruim zes jaar geleden naar Nederland. De Syriër was politiek actief en liep daarom gevaar. Zijn familie heeft hij achter moeten laten. Na een roerige tijd heeft hij inmiddels een leven kunnen opbouwen in Nederland en volgt hij nu de lerarenopleiding Engels aan de Hogeschool Utrecht. Bekijk de video hieronder.

 

Lees meer verhalen van vluchtelingstudenten

Ahmed is in 2014 gevlucht uit Syrië. Vorig jaar rondde hij zijn assessmentprocedure geneeskunde af. Nu werkt hij als ANIOS reumatologie voor Medisch Centrum Leeuwarden.

'Het UAF is net een vader voor mij'

Ahmed

lees meer

Ilaha Muhseni (25) haalde vorig jaar haar master Arbeidsrecht aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en vond een paar maanden later haar droombaan op een advocatenkantoor in Amsterdam. Het verhaal ‘van dat vluchtelingenmeisje’ ligt nu definitief achter haar. ‘Ik ben echt trots op mezelf.’

‘Ik neem nooit genoegen met nee’

Ilaha

lees meer

De Angolese Marcia Ventura Tiago (20) woonde bijna haar hele leven in een asielzoekerscentrum. Geïnspireerd door haar eigen advocate is ze met steun van het UAF rechten gaan studeren. Haar doel: een eigen advocatenpraktijk.

‘Ik houd ervan om mensen iets bij te brengen en te helpen'

Marcia

lees meer