'Het UAF is net
een vader voor mij'

Ahmed is in 2014 gevlucht uit Syrië. Vorig jaar rondde hij zijn assessmentprocedure geneeskunde af. Nu werkt hij als ANIOS reumatologie voor Medisch Centrum Leeuwarden.

In Syrië en Libië werkte Ahmed al als schoolarts en kinderarts. In 2014 vluchtte hij naar Nederland, nadat de situatie in Libië onhoudbaar werd. Hier doorliep hij de assessmentprocedure voor buitenlands gediplomeerde artsen in slechts een jaar. Normaal gesproken staat er drie jaar voor deze procedure! Ahmed werd direct aangenomen als ANIOS reumatologie bij Medisch Centrum Leeuwarden.

Mensen helpen

‘Het mooiste aan arts zijn is dat je mensen kunt helpen. Het is ook een soort sociaal werk omdat je elke dag met veel mensen contact hebt.’ Tijdens de intensieve assessmentprocedure voor buitenlands gediplomeerde artsen zette hij zich in als tolk bij VluchtelingenWerk en volgde hij vrijwillig een wetenschappelijke stage aan de VU.

Onvoorwaardelijke hulp

Studentenbegeleider Ellen en Job Supportconsulent Saskia begeleiden Ahmed vanuit het UAF. ‘Ahmed heeft steeds een doel voor ogen gehad: zo snel mogelijk in Nederland weer arts worden. Hij heeft er keihard voor gewerkt, kansen gezocht en gegrepen, en in recordtempo het traject doorlopen met een mooie baan als ANIOS als resultaat. Hij is een voorbeeld in doorzettingsvermogen en proactiviteit!’ Ahmed is op zijn beurt dankbaar voor de hulp die hij van het UAF heeft ontvangen. ‘Ik zeg altijd tegen mijn vrienden dat het UAF als een vader voor mij is. Ze hebben mij altijd graag geholpen en mij onvoorwaardelijke steun gegeven.

'Het mooiste aan arts zijn is dat je mensen kunt helpen'

Ahmed